10 kjappe: Hipstakokken

I denne spalten blir vi litt bedre kjent med folk i Lava gjennom et kort kryssforhør. Nå er det Anders «Hipstakokken» Braathens tur.

Hva er tre ingredienser du alltid har i kjøleskapet – og hvorfor?

Hvitløk, smør og egg. Spiser alltid egg til frokost i helgene, smør er et must i det meste av mat, hvitløk er det ultimate krydderet.

I den grad det finnes, har du en livrett?

Jeg tror det må bli enten min mors Braathen-grateng, en pølse- og makaronigryte. Eller noe asiatisk.

Hva er din «guilty pleasure» når du skal lage mat til deg selv?

Potetgull. Neida. Lager sjelden mat kun til meg selv, da går jeg heller ut for å spise.

Hva er ditt favorittredskap i bruke på kjøkkenet?

Skreller, man trenger bare én skreller: Denne.

Hvilken ingrediens er overrepresentert i norske kjøkken?

Brokkoli.

Fortell om din verste opplevelse på kjøkkenet.

Det må være den gangen jeg datt ned en trapp i kjelleren på Palace Grill og jeg hadde en full restaurant med gjester som ventet på mat. Da var det bare å krabbe opp trappe og fortsette service ved å hinke rundt.

Hva drikker du på fest? Noen tips?

Viner fra Jean Pierre Robinot eller Aass Halling. Robinot Fetembulles (varenummer: 5236901), alle pet naters mor.

Hvor spiser du helst i Oslo?

Dalat er en fin favoritt. For indisk går jeg for Lahori Dera på Grønland. Ellers liker jeg godt å stikke innom Izakaya i St Olavs gate. Ellers liker jeg å gå fra sted til sted for å spise noen retter i baren, for eksempel på Hyde og lignende steder.

Hellstrøm, Gordon Ramsay, Matty Matheson eller Maangchi?

Matty. Burde svart Gordon siden det var hans kokebøker jeg leste som ung, men i dag lager jeg nok mer mat som ligner på maten til Matty.

Hvilken ingrediens finner man aldri i din mat?

Margarin, om det kan kalles en ingrediens.