10 kjappe: Tom Victor Gausdal

I denne spalten blir vi litt bedre kjent med folk i Lava gjennom et kort kryssforhør. Denne gangen har vi slått av en prat med Tom Victor Gausdal!

Hvilke tre ingredienser har du alltid i kjøleskapet – og hvorfor?

Smør, hvitløk og løk. Synes det blir ganske blodfattig å lage mat uten disse ingrediensene. De gir masse smak og fylde.

I den grad det finnes, har du en livrett?

Saftige kjøttkaker med kålstuing må være enn all time-favoritt.

Hva er din «guilty pleasure» på kjøkkenet?

Melkesjokolade, chips og dipp er min største svakhet i livet. Men en grisete saftig burger er aldri å forakte.

Hva er ditt favorittredskap å bruke når du lager mat?

Riskokeren. Jeg skjønner ikke hvordan man kan klare seg uten.

Hvilken ingrediens mener du er overrepresentert i norske kjøkken?

Grillkrydder og tacolefser.

Fortell om din verste opplevelse på jobb.

En gang fikk vi inn en kasse med fersk cuttlefish og lagde en digg rett med grilla blekksprutkappe. Vi fikk den fikse ideen om å lage en smørsaus tilsatt noe av blekket. Det smakte godt, men det var veldig rart å se på alle gjestene når de ble helt sorte i truten.

Hva drikker du på fest? Noen tips?

Jeg er mest en øldrikker og ikke så jålete, men drikker det meste unntatt sprit. Det fungerer ikke og da blir kvelden kort. Det viktigste er vel å kose seg og drikke noe man faktisk liker.

Hvor spiser du helst i Oslo?

Brasserie Hansken, Hot Shop, Illegal burger, Dronningen Kebab og Brasserie France.

Hellstrøm, Gordon Ramsay, Matty Matheson eller Maangchi?

Jeg liker alle. Fine fagfolk med stolthet og kunnskap har alltid inspirert meg. Men Hellstrøms Bagatelle fra gamle dager er den beste restauranten som noensinne har vært i Norge.

Hvilken ingrediens finner man aldri eller sjeldent i din mat?

Det blir lite sild og ferdigmat. Ellers ser jeg potensial i det meste.

Her på PREPP! får våre medlemmer nye oppskrifter og videoer hver uke. Er du helt ny? Les mer om oss her eller tegn et abonnement nå: