10 kjappe: Even Ramsvik

I denne spalten blir vi litt bedre kjent med folk i Lava gjennom et kort kryssforhør. Først ut er kokk, kokebokforfatter og sunnmøring Even Ramsvik!

Hva er tre ingredienser du alltid har i kjøleskapet – og hvorfor?

Hoisin-saus fordi det kun finnes én god variant på asiatiske markeder. Nummer to er fersk mozzarella siden caprese er min go to-rett i tidsklemma! Det siste er over-natta-grøt, det er rett og slett den beste frokosten. Med litt chiafrø, havegryn, en liten skje kanel og usøtet mandelmelk så er man godt på vei!

I den grad det finnes, har du en livrett?

Det tror jeg faktisk ikke jeg har. Om jeg måtte velge et siste måltid ville det kanskje blitt en klassisk rørt tartar med pommes frites til.

Hva er din «guilty pleasure» når du skal lage mat til deg selv?

Jeg er ekstremt glad i smeltet ost, men hvem er vel ikke det?

Hva er ditt favorittredskap på kjøkkenet?

Stavmikser! Dette er et ypperlig verktøy med små barn og du trenger å fjerne alle bevis av grønnsaker i maten.

Hvilken ingrediens mener du er overrepresentert i norske kjøkken?

Hmm… Jeg opplever at mange skjuler dårlige retter bak grønne oljer og mikrogrønt.

Hva drikker du på fest? Noen tips?

Jeg drikker ganske sjeldent, men jeg er en sucker for freshe bobler – fra champagne til petnat.

Hvor spiser du helst i Oslo?

Pillefyken og Hot Shop er to favoritter om dagen.

Hellstrøm, Gordon Ramsay, Matty Matheson eller Maangchi?

Matty. Hver dag.

Hvilken ingrediens finner man aldri i din mat?

Pastinakk nærer jeg ingen kjærlighet til.

Fortell om din verste opplevelse på kjøkkenet!

Jeg har bare gode opplevelser fra kjøkkenet 😉

Her på PREPP! får våre medlemmer nye oppskrifter og videoer hver uke. Er du helt ny? Les mer om oss her eller tegn et abonnement nå.